Anita is een echt familiemens. Haar drie volwassen zoons zijn altijd welkom bij hun moeder. Sinds ze vier jaar geleden haar moeder verloor, brengt Anita zoveel mogelijk tijd met haar vader door. “Elke maandag ga ik daar eten, met mijn zoons en schoondochters. Je moet genieten, zeg ik altijd maar. Nu kan het nog! Pluk de dag, is mijn advies.”

Een van de grote voordelen van het nieuwe huis is natuurlijk het tuintje. Anita heeft er al een zitje gemaakt en met de hulp van haar zoons wordt er ook een vijver aangelegd.

BENG

Anita is de eerste bewoner van het huis. “Toen we hier aan het klussen waren, maakten we al snel kennis met de buren. Het is hier alle leeftijden door elkaar, erg gezellig. En toen we hier een aantal weken woonden, heeft WonenBreburg een kennismakingsfeestje voor de buurt georganiseerd, met een leuke hamburgertent voor de deur.”

Het complex van 22 woningen in de Henrik van Tulderstraat is BENG, wat staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw, met zonnepanelen, een warmteterugwin-ventilatiesysteem en driedubbelglas. “Bij de oplevering ben ik door WonenBreburg uitgebreid rondgeleid en heb ik veel uitleg gekregen over alle apparatuur in de woning. Dat was een hele prettige ontvangst, mét bonbons. Deze woning is ontzettend goed geïsoleerd en ook heel geluidsdicht. Ik woon vlak naast een basisschool, maar als de ramen dicht zijn, hoor ik daar helemaal niks van. Het ventilatiesysteem zorgt voortdurend voor zuivere lucht in huis. Dat merkte ik al heel snel. Ik slaap veel beter sinds ik hier woon.”