Het KCC en de planners van Dagelijks Onderhoud hebben in 2019 een verbetertraject doorlopen om de dienstverlening nog beter te maken. Dat zat vooral in de communicatie: met de klant, maar zeker ook met elkaar, vertelt José Geboers. "Humor verbindt! Tijdens een gezamenlijke bijeenkomst van KCC en planners hebben collega’s van WonenBreburg met toneelervaring veelvoorkomende situaties op een geestige manier uitvergroot nagespeeld. Dit was een feest van herkenning. Vervolgens hebben de collega’s samen besproken wat goed ging én wat beter kon. Dat hebben ze allemaal als heel positief ervaren. Door elkaar op een leuke manier te ontmoeten en op een positieve manier met elkaar in gesprek te gaan, is het vertrouwen over en weer verder gegroeid."

In één keer afwerken

Jürgen Dekkers vult aan: "Planners en KCC’ers hebben meer beeld bij elkaars werk gekregen. Planners hebben van de KCC’ers geleerd om beter door te vragen. Wanneer is een reparatie bijvoorbeeld écht spoed? Bij een gaslek spreekt dat voor zich. Maar is een deur die klemt ook spoed? Als dat de enige vluchtweg is, zeker!"

Wat gaan klanten merken van het verbetertraject? José Geboers: “Door een betere samenwerking worden afspraken voor reparaties op de juiste manier ingepland en kunnen de vakmensen de reparatie in één keer goed afwerken. Planners proberen de afspraak vervolgens zo te regelen dat de klant zo min mogelijk overlast ervaart. Bijvoorbeeld door een loodgieter en timmerman op hetzelfde dagdeel in te plannen; dan hoeft de klant ook maar een dagdeel vrij te houden."

Voor de zomer van 2020 gaat een nieuw en gebruiksvriendelijker klantenportaal online, voegt Jürgen Dekkers toe. "Het was voor klanten toch lastig om digitaal reparaties in te plannen. Daardoor kwam het wel eens voor dat de timmerman was ingepland, terwijl er eigenlijk een metselaar nodig was. Dat wordt straks eenvoudiger."