José had in haar nieuwe omgeving razendsnel haar draai gevonden. “Ik voelde me hier meteen thuis.” Ze geniet nog iedere dag van haar knusse flat, die ze heel gezellig heeft ingericht. Overal hangen kleurige diamondpainting-schilderijen, met engelengeduld door José zelf gemaakt.

Bewonerscommissie

José is voorzitter van de bewonerscommissie Wagnerplein, die ze zelf mee heeft opgericht. “In de Bachflat zat ik ook in de bewonerscommissie. Dus ik heb hier, met hulp van huurdersbelangenorganisatie Wonen ’99, alle medebewoners benaderd of ze interesse hadden. Ik vind het leuk om mee te denken over alles wat ik als bewoner ervaar en daar ook iets mee te doen. Maar het was voor mij ook een goede manier om veel mensen in de flat te leren kennen. Nu gaan we elke week jeu-de-boulen of sjoelen bij De Heikant. En we hebben al verschillende gezellige uitstapjes voor de bewoners georganiseerd, bijvoorbeeld naar Schrobbelèr.”

De bewonerscommissie vertegenwoordigt de bewoners bij overleggen met WonenBreburg. José is erg tevreden over het contact met de woningcorporatie. “Je wordt als huurder echt serieus genomen. Ze zijn altijd vriendelijk en alle klachten worden opgevolgd.’’